Skorstenar

Expo

Våra lätta skorstenar, Expo Inox – lätta både till sin vikt och att montera är mycket prisvärda skorstenar. De är tillverkade helt i syrafast, rostfritt stål med en 25 mm eller 50 mm tjock isolering av mineralull. Stålskorstenarna består av moduler som fogas samman via en han- och en hondel som sedan säkras med ett låsband. Detta är en beprövad och tillförlitlig montering som ger dig och din familj en läckagefri och säker skorsten. I utrymmet där eldstaden är uppställd finns också möjlighet att välja en plåt skorsten utan låsband – Expo Extetic.
Våra moduler finns i flera olika längder från 190 mm och längre, samt i ett flertal dimensioner. Dessutom kan vi erbjuda kopplingsstycken till alla eldstäder på marknaden, vilket ger dig obegränsade valmöjligheter när det gäller vilken typ av eldstad du vill ha. Vi har två modeller, en schaktfri modell och en modell som kräver schakt.
Oavsett vilken modell du väljer får du en solid och mycket flexibel plåt skorsten. Du kan som standard välja mellan blanka, svarta eller gråa rör, samt tillbehör såsom T-rör och böjar. Det ger dig också möjligheten att istället för ett rakt rör skapa en inredningsdetalj av din stålskorsten. Ovan tak kan du välja mellan en rund skorsten eller en fyrkantig huv. Möjlighet till valfri färg finns också.
Stålskorstenens lätta konstruktion gör att den snabbt kommer upp i temperatur vilket motverkar kondens och därmed också syraangrepp Isoleringen mellan inner- och ytterrör gör att du får ett jämnt och bra drag, något som ökar förbränningen och ger en säkrare funktion.
SkorstensFolket använder sig endast av stålskorstenar som är CE-märkta och/eller innehar Byggproduktcertifikat.

Isokern

Innan husbygget eller renoveringen är i full gång är det bra att börja fundera över skorstenen.
En murad skorsten passar för alla typer av eldstäder, oavsett om det är till en braskamin, öppen spis, kakelugn eller en värmepanna. En stor fördel är att du enkelt kan ansluta flera olika eldstäder i samma skorsten. Om du vill, även på olika våningsplan. Du kan också välja att montera eldstaden i efterhand. Blockskorstenar av pimpsten har också en mycket lång livslängd, vilket innebär att du aldrig mer behöver fundera på att byta ut din skorsten. Att ansluta din eldstad till en murad blockskorsten innebär god säkerhet som gör att du kan sova gott om nätterna. Pimpsten är en ren naturprodukt som effektivt isolerar värmen och gör att inga giftiga gaser läcker in i din bostad. Dessutom gör pimpsten att murstocken aldrig blir för varm.
Om det mot förmodan skulle uppstå ett behov av renovering på en blockskorsten finns det lösningar även för detta.
SkorstensFolket använder sig endast av blockskorstenar som är CE-märkta och/eller innehar Byggproduktcertifikat.

Premodul

Premodul modulskorstenar är ett helhetssystem, från anslutningen på kaminen upp till innertaket och takgenomföringen. Vår modulskorsten är modern och tillverkad i stål som matchar din kamin och din inredning. Låt skorstensröret bli en inredningsdetalj; välj mellan svart, grått och vitt för insidan av huset. Den utvändiga takhuven och infästningen är svart. Modulskorstenar från Premodul är en helhetslösning. Här är en Premodul monterad på en Contura 820T.

Keddy stålskorsten

Skorstenssystem i stål består av moduler som fogas samman och säkras med låsband. Skorstenen kan enkelt vinklas och dras i sidled, vilket ger större frihet att placera eldstaden precis där du vill ha den. Du kan också anpassa färgen på skorstenen till din inredning. Förutom standardfärger som svart, grått och vitt kan du få den lackad i valfri kulör, eller välja material som koppar, mässing och borstat stål. Keddys eldstäder passar till alla fabrikat av skorsten som finns på den svenska marknaden. Ovan bild visar skorstensmoduler från NVI.

Keddy Hedaskorsten

Keddys elementskorsten är svensktillverkad och marknadens enda allt-i-ett-skorsten. Konstruktionen innehåller inga lösa delar och väger bara en fjärdedel av vad en normalskorsten i tegel gör. Det innebär att du enkelt kan montera skorstenen själv – utan hjälp av en fackman. Tack vare de små yttermåtten kan skorstenen placeras väldigt nära brännbara material.

Heda villaskorsten finns i 2 dimensioner 160 mm (Heda 1) och 200 mm ( Heda 2). Heda 1 har ytterdimensioner på 360 x 360 mm och Heda 2 400x400 mm. Det gå´r 4 block på 1 meter i höjd. Ett normalelement väger mellan 20 och 25 kilo.

Ovanför yttertaket kan du påverka skorstenens utseende efter behov. Antigen genom en komplett plåthuv med plåtavtäckning och regnskydd, eller varför inte sätta en personlig prägel på slutresultatet med putsning och förse den med ett avtäckningselement och regnhatt i plåt.

Säkerhet och kvalité är två centrala frågor i vår verkasamhet. Därför är Heda villaskorsten CE-märkt och försedd med ett byggproduktcertifikat som godkänner skortenen för eldstäder med upp till 80 kW tillförd effekt och rökgaser upp till 450 grader.

Previous